7 ene. 2010

La puerta del año: una idea mágica de la mágica Salvia


A la mágica Salvia se le ha ocurrido una idea maravillosa a propósito de mi poema "La puerta del año", (dedicado a Anabel Sáiz Ripoll) que ha colgado en su blog Poesía infantil y juvenil.
Se trata de proponer a los niños en clase los dos primeros versos: ¿Qué habrá detrás/ de la puerta del año? y hacer un poema tan largo como chicos haya en el aula.
Copio la entrada de Salvia, que me ha encantado por estar en catalán, lengua que adoro:


Cada alumne escriurà dos versos pensant que hi ha darrere de la porta que obri l'any nou. Què és el que els agradaria trobar enguany?. Ho podem fer en castellà o en català. Els dos primers versos són:

Què hi ha al darrere / ¿Qué hay detrás
de la porta de l'any? / de la puerta del año?

I els dos últims són (però podem camviar-los):

Les paraules teues / Las palabras tuyas
somiant, somiant... / soñando, soñando...

Desprès escriurem en la pissarra tots els versos i ens sortirà un poema tan llarg com alumnes hi ha a la classe. El poema el podem escriure i penjar en el raconet de la biblioteca d'aula per a donar la benvinguda al 2010 (el podem il·lustrar i encara ens quedarà més bonic). També podem fer còpies i regalar-les als companys de les altres classes per anar enlairant les nostres creacions poètiques.

L'encantador i original poema, de María García Esperón (gràcies María, sempre ens sorprens agradablement amb els teus versos, que harà t'hem copiat per a jugar amb ells) és aquest:

¿Qué habrá detrás
de la puerta del año?
Una margarita
con un lazo blanco.
Una marea nueva
con barcos pintados.
Una nieve antigua
pidiendo verano.
Las palabras tuyas
soñando soñando...