En un sueño de palabras...

En la web del Museo Nacional Arqueológico de Tarragona

8 oct 2015


Fuente: MNAT


Una apuesta por los clásicos al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona


Presentació dels llibres:

Dido para Eneas
El remo de Odiseo

de María García Esperón



Amb la participació dels poetes Aurelio González Ovies i Santiago Montobbio, de l’escriptora i especialista en literatura infantil Anabel Sáiz Ripoll i de l’autora.

L’acte tindrà lloc el dimarts, 27 d’octubre de 2015 a les 19 h al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Plaça del Rei, 5.


Una apuesta por los clásicos és el projecte incloent i en evolució que l’escriptora mexicana María García Esperón ha iniciat des del gener de 2015 i que vol portar els clàssics grecs i romans a l’àmbit de les lectures juvenils i als plans de lectura escolars.

Després de la seva presentació al Centro Cultural Gabriel García Márquez a Bogotà i a la llibreria Juan Rulfo de Madrid –totes dues pertanyents al Fondo de Cultura Económica– i després de passar per l’Ateneu de Barcelona de la mà de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya, arriba al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, espai emblemàtic i significatiu del passat romà a la Península Ibèrica.

La presentació comptarà, a més de l’autora, amb la participació d’Anabel Sáiz Ripoll, especialista en literatura infantil i juvenil i dels poetes Santiago Montobbio i Aurelio González Ovies, dos creadors que manifesten en la seva obra una forta vinculació amb el món clàssic.

Una apuesta por los clásicos es centrarà, en la seva presentació al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, en dos dels llibres de l’autora mexicana: Dido para Eneas, publicat a Mèxic per Ediciones El Naranjo i El remo de Odiseo, publicat a Colòmbia per Enlace Editorial. Aquesta última obra compta amb un pròleg del poeta Aurelio González Ovies i és una mostra del desig de fer renéixer els clàssics a través d’obres que apassionin i facin gaudir els joves.

Dido para Eneas ha estat seleccionada per a la Llista d’Honor de l’International Board on Books for Young People (IBBY) 2016, pel Comité Lector de l’IBBY de Méxic, una distinció que se li ha atorgat per narrar aquest passatge de l’Eneida d’una manera propera i emotiva, que captiva els joves lectors. Aquest reconeixement s’entrega en el marc del Congrès Internacional d’IBBY, que se celebra cada dos anys, el proper dels quals tindrà lloc a Nova Zelanda l’agost de 2016.

Altres títols de l’autora són El anillo de César, Soma: la tumba de Alejandro, Atenas siempre, El disco de Troya, Foro Rinascimento… Entre altres premis, l’any 2004 va rebre el Premi El Barco de Vapor de literatura infantil atorgat per Ediciones SM i CONACULTA per la seva novel·la El Disco del Tiempo.